joi, 29 noiembrie 2007

mail box



budapesta

picture in picture


old advertising



budapesta

now and then



budapesta

the wall


what's the time in budapest?










la sfantu'


Ceea ce veti citi se va adresa in primul rand acelora dintre voi care nu au calcat niciodata pe aici. Sau mai exact nu au luat niciodata pasagerul sa ajunga in inima deltei, sau cum ar spune unii, la marginea hartii. Sfantu Gheorghe este locul unde localnicii raman izolati si cateva saptamani cand da inghetul, insa cei ce stapanesc delta sunt oameni prevazatori, asa ca au peste pus la sare sa le ajunga si pt vremurile mai putin generoase. E locul unde se ajunge numai dupa vreo 5 ore de mers cu pasagerul. Si asta doar in zile ale saptamanii bine stiute si la ore fixe. Lasandu-i la o parte binenteles pe norocosii care pot parcurge cei aproximativ 70 km coborand pe Dunare de la Tulcea pana la mare, imbarcati pe salupele personale. Este locul unde ospitalitatea capata noi sensuri. E satul in care au inceput sa vina atat de multi turisti straini incat cei de aici in momentul in care te vad cu o camera de filmat sau vreun aparat foto te intreaba mai mult decat firesc si natural daca vorbesti romaneste.
Nu poti spune ca oamenii de aici nu sunt primitori, departe de mine acest gand, insa lumea deltei i-a facut sa fie foarte bine ancorati in realitate si sa priveasca viata asa cum e ea de fapt. Ca o lupta, din care scapa cel care se descurca mai bine. Oamenii de aici pescuiesc pentru a supravietui si in acelasi timp au satelit si retea de calculatoare in sat. E locul unde pestele e sfant si simti ca e aceasta e singura slabiciune a oamenilor. Concesionarile din delta nu i-a speriat insa si spun ca nimeni si nimic nu-i va face vreodata sa nu mai pescuiasca si pentru ei. Este locul unde de sarbatori se aduna aproape tot satul si petrec impreuna.....

Sfantu Gheorghe Este locul in care nu gasesti semne de circulatie pentru ca ele pur si simplu nu-si gasesc rostul si asta deoarece in afara masinii de teren a politiei de frontiera si a catorva tractoare n-ai sa vezi altceva circuland pe strazile din Sfantu.


Ajuns in delta pentru prima data, iti dai seama ca toate atuurile care ar putea sa-ti revina din simplu fapt ca esti orasean palesc aici intr-o clipa. Nu poti cumpara chiar orice cu banii. Trebuie sa stii cu cine sa vorbesti pentru a nu ramane tintuit pe limba aceea de pamant si daca vrei simti cu adevarat ce inseamna delta si sa ajungi sa vezi ce ascunde trebuie sa castigi respectul celor de acolo. Oricat de obisnuit ai fi cu viata nebuna de oras si spui ca ai putea face fata oricarei situatii o data ajuns in delta te simti ca un nou nascut. Fara sprijin, o barca cu motor si cineva care sa te ghideze risti sa ramai blocat intr-un loc ce la prima vedere nu pare sa-ti spuna prea multe si sa te intorci acasa cu gandul ca ... aceasta e delta... ceea ce ar fi gresit. Caci asa e viata la Sfantu, impartita intre dunare si mare.

semn de "circulatie"


patru


in delta



iunie 2007







poveste













la paris

miercuri, 28 noiembrie 2007

floare de balta

la greaca, giurgiu 2007






remember viena

prima si ultima zapada a lui 2006


in zare


revelion




cai si calaret

Pe mare

Mediterana, iunie 2007